Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Mojemu psu coś dolega, martwie sie ze to cos poważnego

Forum

Mojemu psu coś dolega, martwie sie ze to cos poważnego

Witam Jestem posiadaczka pieska Yorka. Piesek ma niecałe 4 lata. Mam z nim pewien kłopot. Dwa tygodnie temu przeprowadziłam się razem z pieskiem do mojego chłopaka. Dwa dni temu pies przyszedł do mnie się przytulic i okazało się, ze jest mokry od spodu, łapki, brzuszek, zsikał się widocznie pod siebie. Podobna sytuacja miała miejsce dzisiaj. Mocz jest bezbarwny. Pies normalnie prosi na dwór, żeby się załatwić i nigdy mu się coś takiego nie zdażyło. Czy to może być wywołane stresem związanym ze zmiana miejsca zamieszkania? Domowników u mojego chłopaka pies zna od malutkiego i bardzo często tu przebywał. Czy to mogą być objawy tęsknoty za domem? Poza ta jedna dolegliwością, pies nie piszczy i nie widać po nim, żeby tęsknił.Aha, mój piesek ma jedno jadro przemieszczone kolo uda, byłam z tym u weterynarza wcześniej. Może to jest przyczyna? Proszę bardzo o pomoc, bo się strasznie niepokoje.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2011-12-26
Dzień dobry.
Czy pies oddaje mocz na spacerze prawidłowo, czy może tylko po kilka kropel?
patixx1232
Data dodania: 2011-12-27
Piesek oddaje mocz tak jak zawsze, moim zdaniem prawidlowa ilosc. Od pory tamtych przypadkow nic niepokojacego sie nie dzialo. Moze to tzw ''wpadki''. Jednak dla pewnosci zrobie badanie moczu.
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2012-01-02
Ektopowe jądro nie jest tu przyczyną, ale na pewno powinno być usunięte w najbliższym czasie. Wnętrowe lub ektopowe jądra dość często nowotworzą. Należy o tym pamiętać.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii