Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii mój szczeniak nie przyjął całej dawki szczepionki

Forum

mój szczeniak nie przyjął całej dawki szczepionki

dzien dobry,wczoraj byliśmy z naszą 10 tygodniową suczką rasy maltańczyk na drugim szczepieniu,ale w czasie podania sunia odwróciła głowę z mojej winy ,bo zle ją trzymałam i prawdopodobnie nie otrzymała całej dawki szczepionki,bo miała mokre futerko.Weterynarz poinformował nas o tym,że piesek może być osowiały,a nasza sunia lata i szaleje,jedynie wieczorem szybciej poszła spac,a dziś rano mało zjadła i piła.Pytaliśmy się weterynarza czy podał jej szczepionkę to odpowiedział,że tak pomimo tego,że się ruszyła.W związku z tym mam pytanie czy powtórzyć szczepienie w co wątpię czy jednak coś zostało zaaplikowane psu,następne szczepienie trzecie mamy 17 maja.Z góry dziękuję za odpowiedz.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2012-04-18
Tę kwestię trzeba omówić z lekarzem, który podawał zastrzyk. Mokre futro informuje jedynie o tym, że nie cała porcja szczepionki została podana. Zwykle podanie mniejszej ilości szczepionki wiążą się z obniżoną skutecznością szczepienia. Producenci szczepionek nie zalecają zmniejszania dawki.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii