Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Mlaskanie u kotków

Forum

Mlaskanie u kotków

Witam serdecznie. Mam w domu dwa 7- miesięczne kocury od soboty zauważyłam u nich dziwne objawy a mianowiecie mlaskanie myślałam że coś się im przykleiło w pyszczku ale nie, za parę godzin zauważyłam że cieknie im taka ciągnąca się ślina, są ospałe , zauważyłam że przestał się myć, nie chcą pić żadnych płynów, mniejszy z kotków nie pozwala się dotknąć, oba mają ciepłe noski, jedzą bardzo mało, zazwyczaj na jeden raz miały jedna puszkę 400g mokrej karmy teraz jedzą ja już drugi dzień, są wynoszone na podwórko bo same nie chcą iść to też się nie zdarzało, mieszkam w prywatnym domu więc mają gdzie biegać. Proszę o poradę i życzę Wesołych Świąt. Pozdrwaiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2011-12-26
Być może doszło do zapalenia gardła, migdałów lub jamy nosowej. Jednym z objawów takiej infekcji może być ślinienie, kaszel i wypływ z oczu lub nosa. Dobrze jest sprawdzić temperaturę wewnętrzną, nie powinna być wyższa niż 39,5 stopnia, gdy jest wyższa to na pewno mamy do czynienia z infekcją. Warto w takim przypadku udać się do lekarza.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii