Forum
Kotka sika na pościel
Witam,
mam problem z moją 8 miesięczną kotką, która sika mi na pościel. Kotka jest mieszańcem, szylkretka, wysterylizowana w wieku 5 miesięcy. Załatwia się normalnie do kuwety, ma apetyt, chętnie pije wodę, nie wychodzi na dwór, nie mam innych zwierząt.
Jak już pisałam kotka załatwia się do kuwety normalnie, sprzątam jej tam codziennie, ale co jakiś czas, czasem raz w tygodniu, czasem raz na dwa tygodnie a czasem co 2-3 dni (nie znalazłam reguły) sika, najczęcściej na pościel, szczególnie jak jest świeżo zmieniona, zdaża jej się, że załatwi się jak jeteśmy obok, tzn. siedzimy na kanapie a ona przyjdzie i załatwia się. Zdażyło jej się nasikać na szmatę od podlogi i reklamówkę która leżała na podłodze, czasem sika też na nasze świeżo wyprane rzeczy, których nie zdążę schować. Bardzo proszę o pomoc, uwielbiam ją ale jestem już zmęczona jej zachowaniem.
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
|
Data dodania: 2013-03-05
Podstawową sprawą powinno być w tym momencie wykonanie badanie moczu. Pozwoli ono na rozróżnienie, czy mamy do czynienia z chorobą kliniczną czy z problemami behawioralnymi.
Czekam na wyniki.
|