Forum
Kot zjada wszelkiego rodzaju sznurki
Witam,
moja kotka będąc kociakiem miała manię zjadania wszelkiego rodzaju sznurków, nitek,gumek do włosów, obgryzała ramiączka od biustonoszy i koszulek. Udało nam się zapanować nad tym. Chowaliśmy wszystko co by mogło kociastą nęcić. Teraz ma już prawie dwa lata i boję się, że jej maniapowraca, gdyż kilka dni temu obijalismy kanapę i kotka dorwała cieniutki ścinek i zaczęła go obgryzać, a dziś nad ranem obudziła mnie mlaskaniem gryząc ramiączko od biustonosza :/
Proszę powiedzieć, co mamy robić, czy kotu czegoś brakuje, że tak się zachowuje? I najważniejsze- czy mam się z kotką udać na prześwietlenie brzucha do kliniki???? gdyż strasznie mnie to niepokoi, że nie daj Boże, te odgryzione skrawki mogą utkwić w jelitach.
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
pozdrawiam
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
|
Data dodania: 2012-02-21
Witam.
Kotka sznurki, paski traktuje jako dobrą zabawkę. Najlepiej znaleźć kotce coś ciekawszego dla niej, co może trochę potrwać. W sklepach zoologicznych są różnego rodzaju myszki na tzw. wędce, piłki, itp. Nitki należy niestety chować. Teraz musi Pani ją bacznie obserwować. Wizyta jest konieczna w momencie utraty apetytu, pogorszenia samopoczucia, pojawienia się wymiotów. Połknięcie nitki kończy się często zabiegiem chirurgicznym. Pozdrawiam.
|