Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Kot zjada wszelkiego rodzaju sznurki

Forum

Kot zjada wszelkiego rodzaju sznurki

Witam, moja kotka będąc kociakiem miała manię zjadania wszelkiego rodzaju sznurków, nitek,gumek do włosów, obgryzała ramiączka od biustonoszy i koszulek. Udało nam się zapanować nad tym. Chowaliśmy wszystko co by mogło kociastą nęcić. Teraz ma już prawie dwa lata i boję się, że jej maniapowraca, gdyż kilka dni temu obijalismy kanapę i kotka dorwała cieniutki ścinek i zaczęła go obgryzać, a dziś nad ranem obudziła mnie mlaskaniem gryząc ramiączko od biustonosza :/ Proszę powiedzieć, co mamy robić, czy kotu czegoś brakuje, że tak się zachowuje? I najważniejsze- czy mam się z kotką udać na prześwietlenie brzucha do kliniki???? gdyż strasznie mnie to niepokoi, że nie daj Boże, te odgryzione skrawki mogą utkwić w jelitach. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź. pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2012-02-21
Witam.
Kotka sznurki, paski traktuje jako dobrą zabawkę. Najlepiej znaleźć kotce coś ciekawszego dla niej, co może trochę potrwać. W sklepach zoologicznych są różnego rodzaju myszki na tzw. wędce, piłki, itp. Nitki należy niestety chować. Teraz musi Pani ją bacznie obserwować. Wizyta jest konieczna w momencie utraty apetytu, pogorszenia samopoczucia, pojawienia się wymiotów. Połknięcie nitki kończy się często zabiegiem chirurgicznym. Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii