Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Kot drży

Forum

Kot drży

Witam, mój kot ma 3 lata i jest dachowcem. Od kilku dni zaobserwowałam niepokojące mnie objawy typu: drżenie łapek kota zwłaszcza lewej tylnej, nie cały czas, ale dosyć często, poza tym ma on problemy z chodzeniem, nie przewraca się, ale tez nie chodzi normalnie, tak jakby kulał, ale to nie jest do końca to, zmienił się z zachowania, praktycznie non stop leży, nie chce wgl wychodzić na dwór a mój kot z charakteru jest właśnie takim wędrownikiem, jest apatyczny, z drugiej strony pozwala dotknąć sobie każdej łapki ... Ma apetyt taki jak zawsze, pije normalnie, ale nie wygląda na zdrowego kota zresztą nie zachowuje się tak. Czy jestem przewrażliwiona czy faktycznie jest z nim coś nie tak ? Dodam, że to nie pierwszy raz kiedy ma problemy zdrowotne, gdyż bije on się z innymi kotami i wiadomo jak to kończy się potem ... Proszę o odpowiedź bo naprawdę denerwuję się i nie wiem czy powinnam udać się z nim do lekarza ?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2012-09-30
Dzień dobry. Nie można wykluczyć, że doszło do urazu podczas pobytu kota poza domem. Sugerowałbym wizytę w gabinecie weterynaryjnym, żeby rozwiać wątpliwości. Lekarz przeprowadzi badanie ogólne i jeśli stwierdzi jakieś nieprawidłowości, zleci badania dodatkowe np. badanie krwi i/lub RTG. Skoro kotu dopisuje apetyt, raczej nie dzieje się nic poważnego. Warto jednak sprawdzić co jest źródłem niepokojących objawów.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii