Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Koci tradzik??

Forum

Koci tradzik??

Witam serdecznie opiekuję sie tymczasowo kotką rasy brytyjczyk,skończyła rok jest po zabiegu styrylizacji od dłuzszego czasu męczy ją koci tradzik . Weterynarz pocieszył,że to jest taka przypadłość,która będzie nawracała nawet po całkowitym zniknięciu objawów. stosuję się do zaleceń /maść spir salic / ale to jest tak trudne leczenie raz lepiej raz gorzej i tu mam prośbę o poradę czy zmiana karmy przyniesie jakiś efekt???? bo już nie wiem co robić nie mogę się tego wyzbyć z tej biednej brody ,kocina tym smarowaniem jest tak umordowana,że ucieka ode mnie na kilometr.Karmię ją karmą bezzbozową Power of nature i czasami dosypię TASTE OF THE WILD może za dużo białka/ TAK MYŚLE TERAZ O HILL'S dd? bardzo proszę o informację czy to coś da? pozdrawiam Małgorzata

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
Data dodania: 2013-02-02
Jeśli jest to istotnie jest trądzik to karma nie wiele tu zmieni, z pewnością należy podawać karmę dobrej jakości, bogatą w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jesli jednak zmiany skórne mają podłoże alergiczne to powinno się podawać karmę opartą na białku modyfikowanym (hypoalergiczną). Myślę że warto spróbować nowej karmy, i konsekwentnie podawać ją jako jedyną. Efekty mogą pojawić się dopiero po 6 tygodniach, więc cierpliwości. Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii