Forum
Koci tradzik??
Witam serdecznie
opiekuję sie tymczasowo kotką rasy brytyjczyk,skończyła rok jest po zabiegu styrylizacji od dłuzszego czasu męczy ją koci tradzik . Weterynarz pocieszył,że to jest taka przypadłość,która będzie nawracała nawet po całkowitym zniknięciu objawów. stosuję się do zaleceń /maść spir salic / ale to jest tak trudne leczenie raz lepiej raz gorzej i tu mam prośbę o poradę czy zmiana karmy przyniesie jakiś efekt???? bo już nie wiem co robić nie mogę się tego wyzbyć z tej biednej brody ,kocina tym smarowaniem jest tak umordowana,że ucieka ode mnie na kilometr.Karmię ją karmą bezzbozową Power of nature i czasami dosypię
TASTE OF THE WILD może za dużo białka/ TAK MYŚLE TERAZ O HILL'S dd? bardzo proszę o informację czy to coś da? pozdrawiam Małgorzata
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
|
Data dodania: 2013-02-02
Jeśli jest to istotnie jest trądzik to karma nie wiele tu zmieni, z pewnością należy podawać karmę dobrej jakości, bogatą w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jesli jednak zmiany skórne mają podłoże alergiczne to powinno się podawać karmę opartą na białku modyfikowanym (hypoalergiczną). Myślę że warto spróbować nowej karmy, i konsekwentnie podawać ją jako jedyną. Efekty mogą pojawić się dopiero po 6 tygodniach, więc cierpliwości. Pozdrawiam.
|