Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg |
Data dodania: 2013-10-07
Witam, w pierwszej kolejności należałoby dokładnie zbadać psa kardiologicznie oraz prześwietlić klatkę piersiową. Przy niewydolności serca właśnie taki kaszel powysiłkowy występuje. Prześwietlenie klatki piersiowej pozwoli ocenić stan płuc oraz po części serce. Myślę że warto wybrać się tam na wizytę i wykonać badania dodatkowe.
|
Aliss203 |
Data dodania: 2013-10-07
Jestem skłonna udać się na badania do kliniki. Największy problem polega na tym że, ona strasznie boi sie obcych ludzi, jest wobec nich nieufna. Wizyta u weterynarza jest dla niej zawsze dużym stresem. Ciężko jest nawet ją osłuchać przy pomocy stetoskopu, trzeba długo czekać aż sie uspokoi. Pan weterynarz powiedział że może podać jej jakieś środki uspokajające ale nie jest pewien jak na nią zadziałają czy przypadkiem jej nie zaszkodzą. Mówił że obawia się o jej funkcje oddychowe po podaniu leku. Nie wiem co robić, zaryzykować podanie środków uspokajających i poddać ją badaniom czy nie?
|
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg |
Data dodania: 2013-10-10
Opinia
innego lekarza z pewnością będzie pomocna. Co do stresowania się psa to aż tak bardzo bym się nie przejmował bo badanie i leczenie jest ważniejsze. |
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |