Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Karmienie starszego psa

Forum

Karmienie starszego psa

Witam Mam 16,5 letnią suczkę rasy mieszaniec. Ostatnio troche podupadła na zdrowiu i okazało się, że ma fatalne wyniki wątrobowe (10- krotnie przekraczające normę). Dostała leki, po których kolejne wyniki okazały się odrobine lepsze ale cały czas jest na tabletkach i na diecie. Problem polega na tym, że nie wiem juz co jej wymyślać. Przyznam, że jest dośc wybredna i na chwilę obecną je tylko gotowanego kurczaka, serduszka, wątróbkę, drobiowy pasztet i parówki niestety wieprzowe bo na drobiowe nie chce nawet spojrzeć. Dodatkowo dochodzi jeszcze fakt,że nie chce jeść i karmienie jej to praktycznie cały rytuał, mam zawsze przygotowane chociaż dwie rzeczy z jej, że tak powiem "menu". Jak mam ją zachęcić do jedzenia, czy mogę jej jeszcze dawać coś innego co nie wpadło mi jeszcze do głowy. Weterynarz powiedział, że na chwilę obecna żadne karmy dla psów z problemami wątrobowymi nie wchodza w grę, zreszta podobną ną niedobre i trudno przyzwyczaić psa do ich jedzenia, wędliny drobiowe też odpadają bo ich poprostu nie je.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2011-09-14
Dzień dobry. Proszę o przytoczenie pełnego opisu badania krwi.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii