Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Gwałcenie koca

Forum

Gwałcenie koca

Mam 7,5 miesięczną sunię Yorka. Wczoraj zauważyłam,że mała gwałci kocyk.Pierwszą cieczkę miała 17.marca. Nie wiem jak mam z nią postępować i czy to normalne. Druga sprawa: Nie wypadły jej jeszcze górne kły,czy trzeba je już usunąć? Pozdrawiam Marta.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Tomasz Kutrzuba
Data dodania: 2012-04-26
Witam,
takie zachowanie rzadko jest związane z nimfomanią, raczej chodzi o wyładowanie swojej frustracji związanej z byciem na ostatnim miejscu w hierarchii "stada". Można dokupić pieskowi pluszową zabawkę (sprawdzić tylko, czy nie ma w środku drobnych granulek oraz innych elementów, które psiak mógłby połknąć) - o podobnej do suczki wielkości. Wtedy istnieje duże prawdopodobieństwo, że zachowania dominacyjne (ruchy frykcyjne, tarmoszenie, gryzienie) przerzuci na tą zabawkę, a nie na Państwa czy przypadkowe przedmioty, zwłaszcza jeśli nie będziecie na to pozwalać. Można zachęcać za to do tarmoszenia właśnie tej zabawki.
Jeśli do tego wieku nie wypadły mleczne zęby, to nie widzę wielkich szans na to, żeby wypadły same. Należy je jak najszybciej usunąć, by nie deformowały zgryzu.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii