Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii głośne burczenie, bulgotanie w jelitach, ciągłe mlaskanie i przełykanie śliny w nocy

Forum

głośne burczenie, bulgotanie w jelitach, ciągłe mlaskanie i przełykanie śliny w nocy

Witam! Moja 7 letnia suczka (pinczerka) od kilku miesięcy ma problemy z układem pokarmowym, zaczęło sie głośnymi burczeniami w brzuchu, przestawała jeśc i wracało wszystko do normy, potem doszło to mlaskanie w nocy i przełykanie śliny (śpi przy mnie). Piesek ma apetyt, jedzenie - to gotowane mięsko z warzywkami (kurczak, wołowinka, wieprzowina), czasami dodaję trochę makaronu. Przez kilka pierwszych lat życia suczka jadła saszetki dla psów i więcej urozmaicone posiłki, teraz lekarz zalecił podawać tylko mięsko gotowane i rano przed jedzeniem ranigast 1/4 tabletki. Poprawy brak. Co mogę zrobić?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2011-12-03
Witam.
Warto wykonać kilka badań dodatkowych: badanie krwi ( morfologia, biochemia) oraz usg jamy brzusznej. Czy występuje także biegunka, wymioty? W kwestii mlaskania i przełykania śliny mam kolejne pytanie, czy lekarz badał dokładnie gardło? Burczenie w brzuchu i mlaskanie nie muszą być ze sobą powiązane ale mogą. Ranigast proszę stosować dalej. Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii