Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii dziwne objawy u psa

Forum

dziwne objawy u psa

Witam ! Mój pies dwu letni od dwóch tygodni ma rankę na worku mosznowym.Z ranki najpierw szła ropa,a teraz już zasycha.Myśleliśmy,ze to jakieś uszkodzenie gdyż pies chodzi z nami często na spacery do lasu i zranił sie na jakichs krzewach....lub jest to rana po zabawie z innym psem.Ale dziś zaniepokoiło nas to,ze psa bolą łapki,nie kuleje,ale jak chcemy mu wytrzeć przednie łapki jak wchodzi do domu warczy i nie da sie w nie dotknąć...Co to może być ? Czy ta rana na jądrach ma cos wspólnego z tymi bólami łapek ?Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedż,bo jestem bardzo zaniepokojona tym stanem mojego ukochanego pupila ?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
Data dodania: 2012-04-06
Witam, jeśli rana nie jest nadal w pełni zagojona to może dawać objawy uogólnionego stanu zapalnego w tym również bolesność innych okolic. Niezabezpieczone rany okolicy moszny goją się u psów trudno więc jest duże prawdopodobieństwo zakażenia. Proszę zmierzyć temperaturę ciała i dokładnie obejrzeć psa w poszukiwaniu innych przyczyn. Jeśli wystąpiła gorączka (pow. 39,0'c) to należy udać się do lekarza po antybiotyk. Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii