Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Dziecko i psy

Forum

Dziecko i psy

Witam. Mam suczkę Sybierian Husky ma 3 lata mam też kundelka również suczkę i też ma 3 lata. Ponad pół roku temu pojawiło się w naszym domu dziecko. Staramy się z mężem traktować psy tak samo jak wcześniej i tyle samo czasu im poświęcać ile przed pojawieniem się dziecka. Jednakże nasza suczka huski w przeciągu dwóch tygodni miała już 4 zatrucia pokarmowe (rozwolnienie i wymioty, pomimo ze dieta nie została zmieniona) oprócz tego jak pies leży to trzęsą mu się łapy, zdarza się również że gdy spi cała się trzęsie. Wspominałam o dziecku bo myślę że to może mieć związek ponieważ suczka zachowuje się jak by miała depresje mam porównanie ponieważ rok temu dopuściliśmy ją i podczas karmienia i wychowywania również zapadła w depresje (nie chciała karmić, szczeniaki robiły z nią chciały) Weterynarz wtedy zalecił witaminy i pomogło. Pies je większe ilości jedzenia i więcej śpi. W stosunku do dziecka pies zachowuje się normalnie nie wykazuje przejawów agresji wręcz przeciwnie. Nie wiem czy to jakaś choroba fizyczna czy może depresja? Jak mogę pomóc w przypadku depresji ? Z góry dziękuje za odpowiedz

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Tomasz Kutrzuba
Data dodania: 2012-02-18
Witam. Dobrze byłoby wykonać kontrolnie kompleksowe badanie krwi - morfologia z biochemią. Pomoże to wykluczyć/zdiagnozować chorobę somatyczną która powodowałaby takie rozchwiania i niedobory, da się też wtedy określić niedobory pierwiastkowe, które także w stresie są dużym problemem. Aby zwalczyć permanentny stres, można podawać suce karmę typu Calm lub preparat Kalm Aid (mleczko) w naturalny sposób stabilizujący emocjonalnie zwierzęta z tendencją do zachowań stresowych, lękowych. Efekt przy podawaniu nie jest od razu widoczny, gdyż do wysycenia się organizmu potrzeba czasu - kilku-kilkunastu dni. Dieta i preparat są bezpieczne, nie obciążają i nie uzależniają organizmu.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii