Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii czym karmic psa

Forum

czym karmic psa

Panie doktorze ,swojego psa 8 miesięcznego sznaucera mini karmię Acaną. Pies jednak wyjada wszystkie swinstwa z podworka,zachowuje się tak jakby mimo zbolansowania karmy czegoś mu brakowało. Zaczęłam sie zastanawiac czy aby na pewno gotowe granulki były odpowiednie. Przecież to nie jest naturalny pokarm tylko stworzone sztucznie jedzenie. Wyczytyłam równiez ze psy zywione suchą karmą zapadają na nowotwory watroby ,nerek i trzustki. I teraz mam dylemat: co robic,jak żywic psa i czy Pan Pani doktorze spotkał u siebie w gabinecie 15 letniego psa w dobrej kondycji , zywionego wyłacznie suchą karmą ?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2011-09-18
Tak często spotykamy zdrowe psy karmione wyłącznie suchą karmę. Być może wystarczy zmienić psu rodzaj karmy, wybór na rynku jest ogromny, oprócz Acany proponuję wypróbować czegoś innego.
Właściwe zbilansowanie karmy robionej w domu jest dość trudne. Polecam jednak popróbować z innymi markami, może psiak znajdzie coś dla siebie o odpowiedniej smakowitości.
zuza
Data dodania: 2011-09-19
Zapomniałam o najważniejszym, mimo młodego wieku ,u pieska zaczął pojawiać się nalot/kamień na tylnych ząbkach. To chyba zasadniczy minus karmy.

Dziekuje panie doktorze,będę musiala poszukać odpowiedniej karmy,bez dodatku masła czy sera nie ruszy karmy

Powrót do tematów | Powrót do kategorii