Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii czy można bezpiecznie zahamować wzrost psa

Forum

czy można bezpiecznie zahamować wzrost psa

Witam, na samym początku chciałam bym podkreślić ze nie jestem jakąś maniaczką maleńkich piesków i jak mój psiak będzie ważył 3 kilo więcej to niewiadomo co z nim zrobię. Moje pytanie wynika tylko z tego ze raz na 2 miesiące jeżdżę autobusami do rodzinnego miasta i po prostu im mniejszy będzie piesek tym będzie to mniej uciążliwe. Dlatego też wybrałam pieska rasy shih tzi który urodził się dwa tygodnie temu i będzie u mnie za 5 tygodni. Chciałam zapytać czy istnieją jakieś BEZPIECZNE preparaty które mogą w jakimś stopniu ograniczyć wzrost psa i jeśli tak to kiedy takie zacząć stosować i czy są tego skutki uboczne a jeśli są to jakie. Zgóry dziękuje za odpowiedź, Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2012-04-22
Na rynku jest brak preparatów, które byłyby inhibitorami wzrostu u psów. Ich użycie wiązałoby się z dużym ryzykiem powikłań i nieprzewidywalnego działania.
Psy rasy shih tzu osiągają masę od 4,5 do 9 kg. Z zasady psy są większe. Czy zamówiła Pani psa rodowodowego?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii