Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Czy BIALACZKA TAK GALOPUJE?!!! NIE ZDAZYLAM NAWET ZACZAC GO LECZYC !!!!

Forum

Czy BIALACZKA TAK GALOPUJE?!!! NIE ZDAZYLAM NAWET ZACZAC GO LECZYC !!!!

Dzien dobry. Jak juz pisalam bardzo sie martwilam i mialam powody.Po zabiegu na lapce (przetoka ropna)ciala obcego nie znaleziono a podbno od tego ta przetoka) pojechalam z Baksiem do lecznicy, zeby usunac szwy i oczyscic rane.Na wyjecie szwow trzeba bylo 2 tygodnie czekac.Przez 1-szy tydzien piesek byl w dosyc dobrej kondycji..nawet na 3-ch lapkach wital gosci..Potem w kazdy kolejny dzien byl coraz slabszy...Lapka sie goila a Baksiu nie chcial jesc, coraz mnie wstawal, nie chcial wychodzic na spacery, jak wychodzilismy to dwa kroki do przodu i STAL w miejscu.Kilka dni troche jedzenia.. wpychalam na sile ale 3 ostatnie dni nie udalo mi sie nic wepchnac..chudl z dnia na dzien.Lezal w jednej pozycji tylko na brzuchu.Jak zabka..Widzialam, ze ma wzdluz sisusiaka taka czerwona prege juz po 1-szym znieczuleniu, wtedy jak mial USG robione i nie tylko tam, bo na brzuszku wykwity byly czerwone, w ogole w kilku miejscach zaczerwienienie i na lapkach poniewaz mial wygolone wtedy...widzialam tez jakby ROZOWE SKARPETKI....Myslalam i wet.myslal, ze to uczulenie po goleniu ze zniknie.PO USG, ZA 2 TYGODNIE MIAL ZABIEG USUNIECIA PRZETOKI NA LAPCE.Od dwoch lat juz lizal te lapki tylko, ze nie widzialam pod sierscia..kupa wlosow wlasciwie, ze one sa zarozowione.W dniu kiedy poszlam wyjac szwy w dniu, w ktorym MUSIAL ODEJSC WIDZIALAM DOPIERO W LECZNICY PO DANIU ZNIECZULENIA, ZE TEN BRZUSZEK JEST caly czerwony..fioletowo-rozowy.Przerazilo mnie to.Po tygodniu od czasu zabiegu bylam z nim u wet. i bylo dobrze.Brzuszek?YTo mialo byc uczulenie!Za tydzien lekarz GO nie poznal,slanial sie na nogach, byl chudy i ten brzuszek i siusiak czerwony tez byl spuchniety i lapka (druga tylna-ta niby zdrowa-spuchnieta byla od dolu.Teraz wiem, dlaczego lezal ostatnie dni tylko na brzuchu i najchetniej na plytkach lazienkowych! Co sie stalo? W ciagu tygodnia? Ale do wet.pojechalam dokladnie 4 tyg.wczesniej..byl 1-szy dzien w zyciu slaby!!!Bad.krwi-wyrok-bialaczka!!lLEKARZ POSTANOWIL SKROCIC CIERPIENIE.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Tomasz Kutrzuba
Data dodania: 2012-03-28
Opisała Pani klasyczne objawy sepsy. Cóż mogę dodać - nawet jeśli rozpoznana, były nikłe szanse ratunku, jeśli była zaawansowana.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii