Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Cieczka i pies..

Forum

Cieczka i pies..

Witam mam takie pytanko moja sunia ma rok i 2 miesiące a to jest jej druga cieczka... problem w tym że mamy również psa który wiadomo co robi ale to nie wszystko.. Na szczęście to jej ostatnie dni cieczki tak mi sie wydaje bo to już 19 dzień.. Pies Lilo nie tylko próbuje na nią wskoczyć ale też gryzie nas gdy próbujemy ją wziąźć na ręce..Lilego oddzielamy.. zamknięty jest w dużym pokoju gdzie ma wode i jedzenie oraz swoje posłanie..tylko że on nie ustannie szczeka jest to buldog francuski który ma donośny głos.. Nie wiemy co robić ponieważ nie chcemy dopuszczać Meggi z Lilem ani sterylizować suczki.. Wet powiedział że najlepszy wiek to kastracji psa to 1-2 lata a Lilo ma już 5 i powiedział że mogą po operacji wystąpić powikłania..Na czym dokładnie polega kastracja psa ? stanie się mniej agresywniejszy? nie będzie wyczuwał zapachu suk? już stosowaliśmy różne metody nawet psiego psychologa jeżeli chodzi o agresywność psa ale po 2 miesięcznej próbie pies i tak to jest taki jaki był czyli agresywny.. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2011-09-04
Zdrowe zwierzę można kastrować w każdym wieku. Kastracja to usunięcie gonad, w przypadku psa usuwa się jądra z moszny. Kastracja skutecznie ogranicza popęd płciowy, zwykle ma ograniczone zastosowanie w przypadku psów agresywnych.
Istnieje możliwość zastosowania u psów kastracji chemicznej, lek suprelorin. Po zastosowaniu pies jest niepłodny i nie wykazuje popędu płciowego przez okres 6 miesięcy.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii