Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Chory piesek,coż może mu dolegać? POMOCY!!

Forum

Chory piesek,coż może mu dolegać? POMOCY!!

Witam, mam 2 miesięcznego dobermanka. NAgle 2 dni temu się rozchorował, śpi praktycznie cały dzień, jest bardzo słaby i smutny, dośc cięzko oddycha oraz robi czarna kupkę. Mierzyłam mu temperature ale niby nie ma gorączki. Miał takie głosne odruchy jak by go na wymioty pociagało. Nie wiem co sie z nim może dziać.. Ahh i ma jeszcze jasny języczek. Apetytu nie stracił, je troche ale pije mniej, tylko martwi mnie to ze chudnie chociaż je. Proszę o pomoc!! :(

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2011-09-22
Dzień dobry.
Osłabienie, utrudnione oddychanie, ciemny kał, mogący wskazywać na krwawienie w przewodzie pokarmowym oraz odruchy wymiotne mogą towarzyszyć chorobom zakaźnym, występującym u szczeniąt. Bardzo istotna jest w takich sytuacjach informacja na temat przeprowadzonej do tej pory profilaktyki, szczególnie szczepień. Opisane objawy mogą też pojawiać się przy problemach nie spowodowanych czynnikami zakaźnymi, dlatego w w celu zlokalizowania źródła problemu konieczna jest wizyta u lekarza weterynarii. Oprócz badania klinicznego w gabinecie, konieczne mogą okazać się też badania dodatkowe jak badanie krwi, czy też badania z zakresu diagnostyki obrazowej (USG/RTG). Dokładnie przeprowadzona diagnostyka powinna pozwolić na znalezienie przyczyny i wdrożenie odpowiedniego leczenia.,
Pozdrawiam.
bratko
Data dodania: 2011-09-22
Okazało się że to nosówka niestety.. byłam u weterynarza i stwierdził że ma małe szanse ale bd próbował go leczyć. Proszę o raę
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2011-09-23
Czy został zrobiony test w kierunku nosówki?
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2011-09-23
Czy pies był szczepiony na choroby zakaźne?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii