Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Brak apetytu u kota.

Forum

Brak apetytu u kota.

Dzień dobry! Dziękuje za poprzednią odpowiedz ale mam kolejne pytanie.. Bardzo mnie martwi brak apetytu u mojeg kota, po tym jak w klinice weterynaryjnej stwierdzono że mój kot ma świerzbowca i muszę go leczyć postanowiłam że nie będę wypuszczać kota na dwór z dwuch przyczyn. pierwsza to nie chcę żeby znowu cos złapał a druga to przeprowadzam się do innego mieszkania gdzie nie bede miała jak kotka wypuszczać i chcę żeby się już przyzwyczaił do roli kota domowego ;) więc ograniczyłam jego wychodzenie na dwór na smyczy ze mną. I zastanawiam się bo on tygodnia już jest w domu i od kilku dni nakładam mu jedzenie różne już a on nie je, pije tylko wode. martwię się bo zawsze jadł wszystko i jeszcze prosił. JEst z tego jakies wyjście? Bardzo proszę o poradę.. Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2013-04-05
Witam.
Jeśli przez kilka dni nic nie tknie, wskazane jest badanie krwi oraz RTG klatki piersiowej, dokładna ocena uzębienia. Jeśli natomiast apetyt jest ale niewielki należy wziąć pod uwagę stres, choć brak apetytu nawet przy stresie nie powinien trwać tak długo. Prawdopodobnie konieczne będą dodatkowe badania by rozwiać wątpliwości co do stanu zdrowia kota.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii