Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii ból brzucha shitzu

Forum

ból brzucha shitzu

Witam mam pieska rasy shitzu dziś rano moja mama dała mu dwie kosteczki z kurczaka piesek zjadł tak łakomczywie że po kilku minutach wymiotował teraz zdecydowałam że nie dam mu już więcej dziś jeść po południu zrobił się osowiały cały czas leży i głośno oddycha jak by go coś bolało pewnie brzuszek ;( proszę o poradę ps. mogę podać mu nospę lub smecktę ??

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Tomasz Kutrzuba
Data dodania: 2011-12-11
Jeżeli nieduży pies o delikatnych ściankach jelit zjadł łapczywie kości drobiowe, które mają tendencję do pękania i tworzenia podłużnych, ostrych drzazg, po czym ten pies wykazuje objawy bólowe i niechęć do ruchu, jest duże prawdopodobieństwo jakiegoś poważniejszego urazu przewodu pokarmowego. Smecta czy No spa nie załatwi tu problemu, natomiast podawanie różnych leków i czekanie na efekt może się skończyć źle. Należy jak najszybciej udać się do lekarza, który zapewne wykona zdjęcie rtg i wdroży leczenie. Podziurawione jelita same się nie wyleczą. Lepiej profilaktycznie nie zwlekać z wizytą u lekarza, niż potem np. borykać się z zapaleniem otrzewnej.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii