Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski |
Data dodania: 2013-02-26
Dzień dobry. Jeśli postępowanie zachowawcze nie przynosi oczekiwanych rezultatów a objawy utrzymują się już od dłuższego czasu, należy dokładniej poszukać ich przyczyny. BIegunka jest jedynie objawem zaburzeń w przewodzie pokarmowym i może być spowodowana przez wiele czynników. |
Amicitia |
Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Weterynarz nawet jej nie badał, tylko od razu stwierdził że to parwowiroza, bo na moim terenie jest jej teraz epidemia i codziennie do placówki zgłaszają się właciciele conajmniej 2 psów. Krew była badana dość niedawno, gdyż suczka chorowała na zapalenie oskrzeli i badania krwi nie wykazały nic niepokojącego, chcoiaż mimo zastosowania leków pies dalej kaszle. Czy w przypadku takiego leczenia zwierzaka, mam zacząć myśleć o zmianie weterynarza? Mam wrażenie, że trochę lekceważy zdrowie mojego bądź co bądź, starego psa...
|
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski |
Można najpierw porozmawiać z lekarzem, skoro zalecone leczenie nie przynosi satysfakcjonujących wyników i zweryfikować postępowanie/uzupełnić diagnostykę. Decyzja należy do Pani.
|
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |